Jongerencentrum District-U

Jongerencentrum District-U

Welkom bij jongerencentrum District-U.
District-U is het nieuwste jongerencentrum van Dynamo Jeugdwerk en is gelegen op het Urban Sportpark aan de Elburglaan in Strijp, Eindhoven. Bij District-U richten wij ons vooral op de doelgroep van 4 t/m 27 jaar. Dit doen wij vanuit de werkwijze Inspireren, Leren, Werken (ILW), waarbij onze jeugdwerkers vooral inzetten op positiviteit en activatie.

District-U biedt ruimte aan de volgende Crews (projecten) van Dynamo Jeugdwerk: Masterchef, Buurthelden, Join Us, 6vs6 voetbal en BLUE. Daarnaast organiseren de jeugdwerkers meerdere activiteiten waaraan behoefte is vanuit de jeugd in de wijk. Hierbij werkt Dynamo Jeugdwerk vraaggericht en is de jeugd vrij om ideeën aan te dragen en mee uit te voeren. Daarnaast staan wij open voor samenwerkingen met netwerkpartners, buurtinitiatieven, verenigingen en anderen.

Het Urban Sportpark, de toffe locatie waar wij ons bevinden, biedt tal van mogelijkheden voor activiteiten. Naast het jongerenwerk is het ook mogelijk om samen met de jeugdwerkers van Dynamo Jeugdwerk buurtinitiatieven op te zetten. Om gebruik te maken van de faciliteiten die wij bij District-U bieden, vragen wij wederkerigheid aan de jongeren. Dit uit zich in hetgeen dat de jongeren helpen met het schoonmaken, het pand mee onderhouden en/of het ondersteunen of het organiseren van activiteiten. Hierdoor is District-U niet alleen een jongerencentrum, maar ook de spil van de wijk. Hierdoor vindt er ontmoeting, dialoog en een hoger veiligheidsgevoel in de wijk plaats.


Jongerencentrum District-U is onderdeel van Lumens.

Adres

Elburglaan 53
5651 EH Eindhoven

Kaart